Procházka: Krok za krokem po alchymistické Královské cestě (II)

Chtěli byste poznat tajemství, jimiž je opředena Královská cesta? Zajímá vás kudy vedly stopy králů (nejen) při korunovacích v ulicích Prahy? Jakou má souvislost alchymie se stavbami, symboly a domovními znameními podél cesty? Tentokrát si projdeme část alchymistické Královské cesty od začátku Karlova mostu až na Pražský hrad.

Připojte se ke komentované procházce a spojte své vjemy se zasvěceným výkladem průvodce, který vám prozradí, že se pražská Královská cesta nejmenuje podle králů, protože jejich korunovační průvody obvykle vedly jinudy, ale je nazvána podle královské vědy – alchymie.

Vaši pozornost přitáhnou některá alchymická domovní znamení, magické symboly i motivy, které nesou skryté vzkazy vědomým poutníkům. Na úvod procházky vystoupáme na vyhlídkový ochoz Staroměstské mostecké věže.

Poznejte zajímavá místa na hranici Starého Města pražského a Malé Strany s komentářem průvodce, který vás provede po středověkých památkách a povede po stopách alchymie, tentokrát v úseku z Křižovnického náměstí na náměstí Malostranské.

Co si po cestě prohlédneme? Co se dozvíte? K čemu přitáhne průvodce vaši pozornost?

  1. Vystoupáme společně na Staroměstskou mosteckou věž a budeme obdivovat její bohatou mystickou výzdobou.
  2. Podíváme se na sochy bohů i démonů, které na začátek Karlova mostu navrhnul sám císař Karel IV.
  3. Prohlédneme si gotickou sochu dveřníka pod střechou věže. A bude samozřejmě i příležitost vyfotit si Prahu z věžního ochozu.
  4. Dozvíte se o hlubokém symbolismu Karlových lázní a kultu Marie Magdaleny.
  5. Zastavíme se i na energetických místech Karlova mostu.
  6. Zjistíte, jak se Královská cesta větví na Malé Straně. A průvodce vám také vysvětlí symbolismus některých hermetických domovních znamení, třeba důležitého domu U Dvou slunců.
  7. Průvodce vám prozradí, proč alchymisté vyhledávali Jánský vršek a proč čeští šlechtici zastínili svými paláci sídlo panovníka.

Dozvíte se samozřejmě nejen to, ale i něco dalšího. Přijďte se projít, něco se dozvědět a něco zažít!

Událost na Facebooku s aktuálními informacemi: https://www.facebook.com/events/728909877690158

Termín procházky: 

Cena:

  • dospělí: 480 Kč
  • senioři nad 65 let: 420 Kč
  • členové Klubu muzea hlavního města Prahy: 330 Kč
  • děti 6-15 let: 240 Kč
  • děti a studenti 16-26 let: 390 Kč
  • držitelé průkazu ZTP a ZTP/P: 330 Kč
  • V ceně procházky je zahrnuté vstupné do všech navštívených objektů se zpoplatněným vstupem. Cena je tedy konečná.

Počet účastníků:

  • Procházka je určena pro skupinu do 13 účastníků. Minimální počet účastníků je 6.

Procházku organizuje:

  • Kristýna Maková

Procházku vede:

  • Mgr. Jan Kroča, historik a záhadolog

Kontakt na organizátora:

Jaké objekty se zpoplatněným vstupem navštívíme?

Součástí procházky je návštěva objektů, do kterých je zpoplatněný vstup. Při této komentované procházce společně vystoupáme na Staroměstskou mosteckou věž. Vstupenka je již zahrnutá v ceně procházky.

Místo setkání a další související informace:

  • Informaci o místě setkání obdrží závazně přihlášení účastníci e-mailem před datem konání akce. Případné změny nebo zrušení akce může být oznámeno pouze závazně přihlášeným účastníkům. Změna programu vyhrazena.

Jak se přihlásit?

Účast na akci je možné rezervovat a uhradit pouze on-line a předem, a to buď přímo přes webové rozhraní (níže) nebo na e-mailu info@prahakrizemkrazem.cz. Pokud byste se potřebovali na něco zeptat, pište prosím na e-mail info@prahakrizemkrazem.cz.

Rozhodli jste se na poslední chvíli?

Chcete-li se přihlásit v den konání procházky, napište prosím na e-mail info@prahakrizemkrazem.cz, a do e-mailu připište nejen to, kolik účastníků chcete přihlásit, ale i na jakém telefonním čísle vás zastihnu. E-mailovou schránku někdy kontroluju ještě naposledy hodinu před akcí. Pokud vám přijde obratem odpověď (nebo vám zavolám) a bude ještě volné místo, pak hurá (!), můžete se ještě takhle narychlo ke komentované procházce připojit.

Jak uhradit vstupenky?

Místo na procházce je závazně rezervováno po potvrzení přihlášky zaslané na e-mail info@prahakrizemkrazem.cz a uhrazení příslušné částky na účet 454 277 5036 / 5500. Platbu je třeba provést nejpozději do 7 dnů od přihlášení nebo do dne konání akce (připsání na účet v den konání akce), přihlásíte-li se v kratší době před konáním akce. Instrukce, jak provést platbu, Vám zašle pořadatel po přihlášení na akci.

Změny, storno podmínky a zrušení účasti:

Pokud zjistíte, že se nemůžete procházky zúčastnit, je možné za sebe poslat náhradníka. Účast lze zrušit nejpozději 3 dny (72 hodin) před akcí, jinak je platný storno poplatek ve výši 100 %.

Pokud se přihlásíte a neuhradíte vstupné do 7 dnů nebo do dne konání akce (den připsání částky na účet), přihlásíte-li se v kratší době před akcí, bude přihláška považována za zrušenou. Nestihli jste zaplatit a přesto se chcete akce zúčastnit? Kontaktujte e-mailem organizátora a můžete se společně domluvit, jak situaci vyřešit.

O změně v počtu účastníků nebo zrušení přihlášky písemně informujte e-mailem organizátora, a to i v případě, že ještě nebyla uhrazena.

Co ještě dodat?

Přeju hezké dny vám všem a těším se na setkání s těmi, kteří přijdou! Kristýna Maková

 

Přihlaste se na komentovanou procházku on-line přímo z webu:

[wpforms id=“264″ title=“false“ description=“false“]

 

Foto: © Pexels, Pixabay

Sledujte PKK i na sociálních sítích

Máte pro nás námět na téma nebo článek? Máte zájem o rozhovor nebo máte tip na zajímavého respondenta? Ozvěte se nám.

 

Chtěli byste na portálu Praha křížem krážem publikovat vlastní článek? Nebo máte zájem o smysluplné PR pro svůj projekt, knihu nebo podnik? Napište nám.